Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit – klik hier voor de website slimnaarantwerpen.be

Te voet of met de fiets

Woon of werk je op wandelafstand, kom dan te voet naar Stadsschouwburg Antwerpen. Geen files, geen parkeerproblemen!

Je kan ook gebruikmaken van de fietsen die door de stad Antwerpen ter beschikking worden gesteld.

Met tram of bus

Stadsschouwburg Antwerpen ligt in het hart van de stad. De dichtstbijzijnde tram- en bushaltes zijn Rubenslei, Teniers en premetrostation Meir.

Uurregelingen en info
Tramnet Antwerpen
Park + Ride in en rond Antwerpen

Opgelet: het metrostation Opera op de lijnen 3, 5, 9 en 15 is gesloten tot oktober 2019 wegens renovatie en uitbreiding. Tijdens de verbouwing blijven de metro’s wel door het station rijden, maar je kan er dus niet op- en afstappen. Je kan wel gebruikmaken van de metrostations Meir, Astrid en Diamant.

Met de trein

De dichtstbijzijnde treinhalte is Antwerpen Centraal.

Hou er rekening mee dat er na afloop van evenementen ‘s avonds vaak geen treinritten terug huiswaarts zijn. Controleer dus of je vlot met de trein terug kan reizen. Of probeer je heenreis te combineren met een terugrit via carpoolen.

Dienstregelingen NMBS

Met de auto

Parkings

Het adres van Stadsschouwburg Antwerpen is Theaterplein 1, 2000 Antwerpen. Onder de Stadsschouwburg bevindt zich de Interparking Stadsschouwburg. Die bereik je het makkelijkst via de Stoopstraat. Hoofdingang van deze parking is Meistraat 4, 2000 Antwerpen. De parking is open van 07.00 tot 02.00 uur (uitrijden kan 24/24 uur).

Een betaalautomaat voor je parkeerticket (enkel voor Interparking Stadsschouwburg) is beschikbaar in onze foyer. Betalen kan uitsluitend met Bancontact en Visa.

Interparking Stadsschouwburg.

In de buurt heb je verder de keuze uit de volgende Interparkings:

  • Interparking Inno: Hopland 45, 2000 Antwerpen
  • Interparking Horta: Hopland 24, 2000 Antwerpen
  • Interparking Hopland: Hopland (38)40, 2000 Antwerpen

Meer over Interparking.

Je kan ook terecht op de parking Arenberg, Oudevaartplaats 2-4, 2000 Antwerpen.

Markt op zaterdag en zondag

Kom je tijdens het weekend naar het theater, hou dan rekening met de markten die plaatsvinden op het Theaterplein en omgeving. Op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur is er de Exotische markt (niet op officiële feestdagen). Op zondag vindt van 8.00 tot 13.00 uur (tot 14.00 uur in de periode met zomeruur) de Vogelenmarkt plaats (ook op officiële feestdagen). Info

Lage-emissiezone (LEZ)

Sinds 1 februari 2017 mag je Antwerpen niet meer binnenrijden met een vervuilende wagen. De hele binnenstad en een deel van Linkeroever zijn lage-emissiezone. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord.

Voldoet je auto niet aan de voorwaarden en kom je niet in aanmerking voor een tijdelijke toelating en wil je toch de lage-emissiezone binnenrijden? Dan kan je maximaal acht keer per jaar een LEZ-dagpas kopen. Deze is online verkrijgbaar of te koop aan de parkeerautomaten in de binnenstad.

LEZ op www.slimnaarantwerpen.be
LEZ-gebied

Wegwerkzaamheden in Antwerpen

Door werkzaamheden zijn de Leien onderbroken.
Stand van zaken van de Leienwerken

Werken rond Antwerpen: Oosterweelverbinding

De eerste werkzaamheden zijn gestart op Antwerpen Linkeroever. Bezoekers komende via E17 Gent/Kortrijk en E34 Knokke vinden op www.oosterweelverbinding.be meer info over deze werken en de impact ervan.

Vertrek tijdig, raadpleeg de verkeersinfo

Vertrek tijdig zodat je het begin van de voorstelling niet mist! We kunnen laatkomers namelijk niet garanderen dat zij het eerste deel van de voorstelling nog kunnen bijwonen.

Raadpleeg de verkeersinfo voor je vertrek. Informeer je via de radio of de links hieronder over eventuele wegwerkzaamheden of files onderweg:

www.slimnaarantwerpen.be
www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.