Afficher ce site en français | View this website in English

Wat betekent het Covid Safe Ticket voor jouw concert- of theaterbezoek

donderdag 29 juli 2021 - 13:01

Het Nationaal Overlegcomité besliste op 19 juli 2021 dat voor evenementen vanaf 1.500 toeschouwers het Covid Safe Ticket (CST) gebruikt kan worden. Het Covid Safe Ticket is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Nu hierover ook het ministerieel besluit is gepubliceerd, kan het Covid Safe Ticket ook effectief worden toegepast.

Wat houdt het Covid Safe Ticket in?

Als een evenement plaatsvindt met het Covid Safe Ticket betekent dit dat bezoekers toegang krijgen als zij aan één van deze voorwaarden voldoen.

  • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat en bent al meer dan 2 weken volledig ingeënt.
  • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
  • Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat (48 uur geldig vanaf de dag van de test).
  • Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel (bv in een apotheek) met een negatief resultaat (24 uur geldig vanaf de dag van de test).

Hou er rekening mee dat wat onze zalen betreft bezoekers zich NIET ter plekke kunnen laten testen.

Het ontbreken van een Covid Safe Ticket is verder geen reden voor een terugbetaling. Wie nog geen twee inentingen kreeg, heeft namelijk de mogelijkheid om vooraf een PCR-test of antigeentest te laten afnemen. De kost van deze tests kan niet verhaald worden op de organisator of de zaaluitbater.

Maak gebruik van je 2 gratis tests

Wie nog niet volledig gevaccineerd is en zes jaar of ouder is, heeft recht op twee gratis PCR-testen. De gratis tests zijn geldig tot 30 september. Bent je wel al gevaccineerd, maar zijn er nog geen twee weken verstreken sinds je tweede prik? Dan heb je eveneens recht op de gratis tests. Wie het vaccin weigerde, krijgt geen gratis testen. Je gratis test aanvragen kan via het overheidsportaal mijn.gezondheid.belgie.be.

Hoe verlopen evenementen met het Covid Safe Ticket?

Het toepassen van het Covid Safe Ticket wordt per evenement in overleg met de organisator bekeken. Als het Covid Safe Ticket van toepassing is, zal dit uitgebreid worden gecommuniceerd. Zo zullen ticketkopers via e-mail op de hoogte gebracht worden. Ook wordt hierover bericht op de detailpagina van het evenement op onze websites.

Aan de ingang zal je gevraagd worden om je Covid Safe Ticket status te tonen in combinatie met je identiteitskaart. Download hiervoor de officiële CovidSafeBE-app. Beschik je niet over een smartphone? Dan kan je het Covid Safe Ticket ook printen. Meer lees je daarover in het Helpcenter.

André Hazes op 14 augustus

Het concert van André Hazes op zaterdag 14 augustus in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke is het eerste evenement in de zalen van de Sportpaleis Group waarbij het Covid Safe Ticket zal worden gehanteerd. Alles wordt in het werk gesteld om bezoekers zo uitgebreid mogelijk te informeren en te begeleiden. Meer informatie vinden bezoekers in het Helpcenter.

Meer informatie vind je op de website van de Vlaamse overheid en in het Helpcenter.