Afficher ce site en français | View this website in English

Adamo In Concert - Près de toi

Dit evenement is afgelopen.

Adamo werd op 1 november 1943 geboren in Sicilië. Zoals vele Italiaanse vaders in die tijd, kwam ook die van Adamo naar België om in de steenkoolmijnen te werken. Zo komt het dat de kleine Adamo in 1947 verhuisde naar Bergen. Als kind zong hij daar in het kerkkoor en leerde hij gitaar spelen. Op dit instrument maakte hij zijn eerste liedjes. In 1960, Adamo was toen 17 jaar, deed hij voor het eerst mee aan een Belgische talentenjacht die hij won met het liedje ‘Si J’osais’. Een jaar later won hij opnieuw een wedstrijd, ditmaal op de Luxemburgse radio, wat hem in staat stelde zijn eerste plaat uit te brengen.

Een echte doorbraak kwam er in 1963 met het liedje ‘Sans toi ma mie’. In een mum van tijd werden er zo’n honderdduizend exemplaren van verkocht. Het is dan ook niet vreemd dat Adamo in datzelfde jaar, exact op zijn 20ste verjaardag, als hoofdprogramma de Ancienne Belgique in Brussel mocht vullen. Later dat jaar was hij het voorprogramma van Cliff Richard and The Shadows in het Parijse Olympia; een zaal die hij in zijn verdere carrière nog vaak zal doen vollopen. De succestrein lijkt vanaf dan vertrokken voor Adamo, die prompt uitgeroepen werd tot best verkopende artiest in Europa.

Gedurende heel zijn carrière verkocht Adamo wereldwijd al meer dan 90 miljoen albums en singles. De door hemzelf geschreven liedjes zijn vaak Franse chansons maar soms zingt hij ook in het Italiaans, Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Turks of zelfs Japans. In Japan was hij trouwens gedurende een vijftiental jaar de meest succesvolle buitenlandse artiest.

Ondanks verschillende rustperiodes in zijn muzikale loopbaan heeft Adamo ontzettend veel platen verkocht en zalen doen vollopen. Zijn nummers ‘Sans toi ma mie’, ‘N’est-ce pas merveilleux?’, ‘Vous permettez, monsieur?’, ‘Quand les roses’ en ‘Dolce Paola’ behaalden allemaal de nummer 1-status in Vlaanderen en bleven ook telkens meer dan 20 weken aanwezig in de hitparade. Twee van zijn albums behaalden de status van goud of platina. In rekening genomen dat Vlaanderen niet meteen de grootste afzetmarkt was voor de Waalse zanger, heeft hij weergaloze successen geboekt en zich de geschiedenisboeken in gezongen met een aantal iconische hits.

Adamo’s recentste album verscheen begin 2016 en kreeg als titel ‘L’amour n’a jamais tort’. Jo Francken (Milow, Triggerfinger, Admiral Freebee) nam de productie voor zijn rekening. Niemand minder dan Alex Callier (Hooverphonic) en Andrew Powell (Kate Bush, Alan Parsons) verleenden tevens hun medewerking.

In 2018 is Adamo ook weer live te bewonderen in Vlaanderen tijdens zijn concerttournee ‘Près de toi’. Zaterdag 26 mei in hij te gast in Stadsschouwburg Antwerpen.

Kaarten kosten 55 en 65 euro.

Kalender

za 26.05.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Adamo - In Concert - Près de toi" wordt georganiseerd door House of Entertainment