Afficher ce site en français | View this website in English

Cinderella

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

De opvolger van Neverland nu als Nederlandstalig muzikaal familiespektakel

Blink je beste glazen schoeisel en pompoenkoets op, Music Hall nodigt het hele gezin uit voor een sublieme show van 20 tot en met 30 december 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en van 3 tot en met 5 januari in Capitole Gent.

‘Cinderella’ is een Nederlandstalig muzikaal familiespektakel waarbij 30 doorgewinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven. Een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdpersonage.

Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester, of ‘Cinderella’, nog nooit gehoord heeft. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie. Maar zo zag je Assepoester nog nooit: creatief producent Geert Allaert en Music Hall presenteren een vernieuwende versie van het originele verhaal met interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. Als arme Assepoester haar zorgen neerpent, kan je haar dagboek in aquarelstijl op het scherm volgen alsof Anton Pieck de verfborstel vastheeft. De enscenering is adembenemend: ga volledig op in de grandeur van het koninklijk paleis, verken een lieflijk huisje in de natuur en proef de decadentie die de boze stiefmoeder en haar valse dochters meebrengen. De originele composities van muziekveteraan Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven. De choreografie van Laurent Flament en zijn meer dan 20 dansers tillen het verhaal op alle vlakken naar een hogere dimensie met alles van moderne en klassieke dansstijlen tot breakdancers en zelfs engelachtige ‘aerial’ luchtacrobaten. Het recept voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende voorstelling.

Het verhaal

Na de geboorte van kleine Ella overlijdt mama Emily. Wanneer haar vader George uiteindelijk hertrouwt, verwelkomt ze haar stiefmoeder en de verwaande zusjes Anastasia en Drizella met open armen – zo zou Ella’s moeder het gewild hebben. Maar stiefmama wil een luxeleventje en kan de brave Ella niet luchten. Als vader George ook ineens overlijdt, toont haar nieuwe ‘familie’ hun ware aard en wordt Ella als dienstmeid ingezet. Wanneer ze op een dag een knappe onbekende ontmoet in het bos, neemt ze haar lot zelf in handen. Wat daarop volgt, is een wervelwind van magie en make-overs, prinsen en prinsessen, transformerende tijdstippen, innerlijke kracht en één verloren muiltje. Liefde is sterker dan haat.

‘Cinderella’ is een uniek gezinsspektakel dat alle traditionele elementen van je favoriete sprookjes met een welgemikte bibbidi-bobbidi-boo omtovert tot een moderne, hartverwarmende show.

Vlaams en Nederlands talent in hoofdcast

De hoofdcast van dit gloednieuwe familiespektakel bestaat uit een fijne mix van overwegend Vlaams, maar ook Nederlands (musical)talent. Zowel Isabelle Heremans (25 jaar – Boom, ‘Tiger Lily’ en ‘Mrs. Darling’), Sofie De Schryver (26 jaar – Gent, ‘Tinker Bell’) als Stéphania Casneuf (25 jaar – Londerzeel, ‘Wendy’) pakten afgelopen seizoen hun eerste hoofrollen in een professionele productie en schitterden in februari 2019 in de Music Hall-productie ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’. Het talentvolle trio overtuigde en Music Hall twijfelde dan ook geen seconde om hen te vragen voor de hoofdcast van ‘Cinderella’, waarin Isabelle de rol van de boze stiefmoeder zal vertolken, Sofie in de huid van Emily – de mama van Cinderella – zal kruipen en Stéphania als stiefzus Drizella voor de nodige onrust zal zorgen.

Er werd in de hoofdcast ook een plekje gereserveerd voor een heuse debutant, want voor de 23-jarige Susan Tonnard (geboren en getogen in Gent, woonachtig te Eke) betekent haar rol als valse stiefzus Anastasia haar eerste hoofdrol in een professionele productie. Susan zong vroeger al wel mee in het Studio 100 Koor en maakte o.a. deel uit van het ensemble van ‘Spamalot’, maar krijgt nu de kans om zich voluit te bewijzen in de hoofdcast.

Naast al dat jonge, talentvolle, vrouwelijke Vlaamse geweld, ook 2 Nederlandse toppers. Roos van der Waerden (31 jaar – Eindhoven) neemt als Ella/Cinderella de hoofdrol voor haar rekening. Roos is zeker geen onbekende voor Music Hall en bij het publiek, want ze vertolkte o.a. de rol van Wendy in de internationale Music Hall-productie ‘Peter Pan, The Never Ending Story’. Ook Sacha Setubun (27 jaar – Oss) maakte als ‘Lost Boy’ deel uit van de cast van ‘Peter Pan, The Never Ending Story’, was ook te zien in o.a. ‘Dreamgirls’ en mocht de voorbije drie jaar aantreden in de Nederlandse musicalsensatie ‘The Lion King’. Sacha mag zich in ‘Cinderella’ helemaal uitleven als Lord Chamberlain.

Geboren en getogen Gentenaar Pieter Casteleyn (26 jaar) zet met zijn rol als Prins een volgende stap in zijn zeer beloftevol gestarte carrière. Met ook Sofie de Schryver en Susan Tonnard die hun roots in Gent hebben, kunnen we stilaan spreken van een heuse ‘Gentse connectie’ in de hoofdcast van ‘Cinderella’. Het Oost-Vlaamse trio kijkt dan ook met wat extra spanning uit naar de voorstellingen in Capitole Gent.

De 30-jarige Roel Felius kruipt dan weer in de huid van George (vader van Cinderella). Hij doorzwom, ondanks zijn nog jonge leeftijd, al heel wat creatieve en professionele watertjes. Roel won in 2003, op 14-jarige leeftijd, de Nederlandse finale van het Junior Eurovisie Songfestival en vertegenwoordigde Nederland op de internationale finale in Kopenhagen.

Creatives

Producent: Geert Allaert
Regie: Christophe Ameye
Choreografie: Laurent Flament
Muziek: Matt Dunkley
Tekst: Peggy Verhoeven & John Hoelen

Duur voorstelling: 97 minuten. Er is geen pauze voorzien.

Kaarten kosten van 25 tot 69 euro.

Ticketprijzen:
Week (inclusief namiddagvoorstelling op vrijdag): 25, 35, 45, 55 en 65 euro; kinderen jonger dan 12 jaar: 21, 30, 38, 47 en 55 euro.
Weekend (vrijdagavond, zaterdag en zondag): 29, 39, 49, 59 en 69 euro; kinderen jonger dan 12 jaar: 25, 33, 42, 50 en 59 euro.

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

vr 20.12.2019

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

za 21.12.2019

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

zo 22.12.2019

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

ma 23.12.2019

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

do 26.12.2019

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

vr 27.12.2019

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

za 28.12.2019

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

zo 29.12.2019

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

ma 30.12.2019

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

In onze andere zalen

vr 03.01.2020

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Capitole Gent

za 04.01.2020

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Capitole Gent

zo 05.01.2020

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Cinderella" wordt georganiseerd door Music Hall