Afficher ce site en français | View this website in English

Don Quichot

De inspirerende saga van Cervantes in een meeslepend ballet

Hijs jezelf in het zadel voor een onvergetelijke avond uit, want Music Hall Classics nodig je uit om 14 mei 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen door te brengen in het onweerstaanbare gezelschap van Don Quichot en zijn eeuwige sidekick Sancho Panza. De 17e-eeuwse literaire klassieker, vertaald naar ballet door de 19e-eeuwse componist Leon Minkus, zal zich – af en toe driftig molenwiekend, af en toe hoofs trippelend – recht je hart in dansen.

Sinds Miguel Cervantes zijn eerste verhalen over de Spaanse wannabe-ridder Don Quichot en zijn trouwe dienaar Sancho Panza uit zijn pen perste, heeft hij talloze kunstenaars, regisseurs en componisten tot nieuwe meesterwerken geïnspireerd. Zijn boek werd over de eeuwen heen de basis voor prachtige schilderijen, symfonische gedichten, musicals, opera’s en balletvoorstellingen. Het is die laatste manifestatie van de man uit La Mancha die Music Hall Classics met gepaste trots verwelkomt in Stadsschouwburg Antwerpen. Cervantes trok voor zijn roman alle emotionele registers open: komedie, tragedie, actie en romantiek passeren de revue om de lezer mee te slepen. Ook in deze balletversie worden lachspieren noch traanklieren gespaard, dankzij het Music Hall Classical Ballet met een nieuwe choreografie geïnspireerd op de klassieke versie van Marius Petipa.

Het verhaal

Alonso Quijano is een Spaanse nobelman die zijn midlifecrisis tot epische proporties weet te verheffen. In het echte leven stelt hij niet veel voor, maar zijn verbeelding wordt bevolkt door koene ridders wier eer even onkreukbaar is als hun harnas, waaronder een vurig hart met hoofse liefde klopt voor schone prinsessen. Alonso waant zichzelf ook een dolende ridder, Don Quichot de la Mancha genaamd, maar raakt al snel het spoor bijster. Zijn nobel ros Rocinante is eigenlijk een afgeleefde boerenknol, de helm op zijn hoofd is eigenlijk een omgekeerde scheerkom, zijn ‘schone maagd’ Dulcinea is grotendeels verzonnen en zijn schildknaap Sancho Panza is eigenlijk zijn simpele maar goedhartige buurman. Wat Don Quichot zo tragikomisch maakt, is dat hij compleet blind is voor de banaliteit van de realiteit, inclusief zijn ‘avonturen’ waarbij windmolens plots monsters worden en een kudde schapen getransformeerd wordt tot een formidabel leger. Een inspirerende queeste vol ontroering, schoonheid en onsterfelijke thema’s, samengebald in één onvergetelijke avond.

Ballet in 3 bedrijven en een proloog
Duur: 2u30 (pauze inbegrepen)

Creatives

Producent: Geert Allaert
Componist: Ludwig Minkus
Libretto: Marius Petipa
Gebaseerd op ‘Don Quixote de la Mancha’, door Miguel de Cervantes
Originele choreografie: Marius Petipa, Alexander Gorski, Kasyan Goleizovski
Nieuwe choreografie: Yuri Vasyuchenko
Decor: Natalia Bevzenko-Zinkina
Dramaturgie: Jean-François D’hondt
Resident Director: Brigitte Derks
Balletcompagnie: Music Hall Classical Ballet
Dirigent: Igor Tsjernetski

Kaarten kosten 25, 35, 45, 55 en 65 euro.
Korting 15%

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

do 14.05.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Don Quichot" wordt georganiseerd door Music Hall Classics