Afficher ce site en français | View this website in English

Richard Clayderman Richard Clayderman in Concert

Richard Clayderman leert al heel jong piano spelen dankzij zijn vader, die zelf pianoleraar was. Als hij twaalf jaar is, wordt hij toegelaten tot het Parijse conservatorium. Door financiële problemen, onder meer ook door de ziekte van zijn vader, zet hij een punt achter zijn carrière als veelbelovend klassiek pianist. Om in zijn levensonderhoud te voorzien, vind hij werk als bankklerk en begeleider van hedendaagse bandjes. Hij begeleidt bekende Franse zangers als Johnny Hallyday, Thierry Le Luron en Michel Sardou.

Ballade pour Adeline

In 1976 wordt hij uitgenodigd door Olivier Toussaint, een Frans producer en zijn partner Paul de Senneville om een mooie pianoballade op te nemen. Paul de Senneville componeerde de ballade als ode aan zijn nieuwe dochter Adeline.

De 23 jaar oude Philippe Pagès doet auditie samen met twintigtal andere pianisten en krijgt de opdracht. “Hij was een interessante musicus met een zachte touch en een goede techniek”, zei Toussaint later. “En hij zag er ook goed uit”.

Philippe Pagès’ naam wordt veranderd in Richard Clayderman en de single ‘Ballade pour Adeline’ wordt uitgebracht. Er worden ruim 22 miljoen van verkocht in 38 landen.

Internationaal succes

Richard Clayderman heeft meer dan 1?200 melodieën opgenomen. Hij creëerde een nieuwe romantische stijl met een repertoire dat een combinatie is van zijn eigen handelsmerk met klassieke en popmuziek. Hij verkocht wereldwijd zo’n 70 miljoen platen en werd bekroond met 267 gouden en 70 platina platen. Hij is populair en geliefd in Azië en staat in het Guinness Book of World Records als de meest succesvolle pianist ter wereld”.

Richard Clayderman woont momenteel in Normandië met zijn vrouw Christine, zoon Peter, en dochter Maud.

Volg updates over het event op Facebook

Kaarten kosten 49, 57 en 65 euro.
Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

do 08.10.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - 20:15

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Richard Clayderman - Richard Clayderman in Concert" wordt georganiseerd door Dol-fijn